Nej, No Man’s Sky raderar INTE dina upptäckter

Nej, No Man’s Sky raderar INTE dina upptäckter

Sedan det släpptes har No Man’s Sky plågats av problem. Har det inte varit tekniska sakvanker har det varit anklagelser om att utvecklarna Hello Games ljugit om spelets innehåll och nu såg det ut som att vi kunde addera ytterligare en kontrovers till högen.

Flera spelare rapporterade nämligen att de återvänt till planeter de tidigare har besökt varpå de noterade att planeter och varelser de upptäckt tycktes ha återgått till sina ursprungsnamn.

Problemet uppmärksammades först av Reddit-användaren Dark_Nexis som beslöt sig för att åka hela vägen tillbaka till planeten där han inledde sitt intergalaktiska äventyr. I en Reddit-tråd berättar han om hur han efter 92 hopp och ett par timmars resa fann han att han hårda arbete tycktes vara förgäves.

– Namnen jag gav alla djur är borta, som att jag aldrig upptäckt dem. De är fortfarande där, de har bara inte upptäckta, trots att jag upptäckte de innan jag åkte därifrån. Det enda som fortfarande har namnen jag gav är planeten och solsystemet.

I samma tråd har andra spelare berättat om liknande problem, men nu verkar det som att Dark_Nexis själv har lyckats hittas källan till problemet. I en uppdatering till sitt ursprunglig inlägg hävdar han att upptäckterna återvände efter att han ominstallerade spelet. Det här tycks indikera att det rör sig om server-problem, att servrarna helt enkelt inte lyckas ladda de nya namnen efter att en spelare har rest ett visst avstånd från ett solsystem.

Huruvida det här är hela sanningen eller huruvida det här problemet kommer att fixas vet vi inte eftersom Hello Games ännu inte har kommenterat saken.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts