Nio minuter från Piranha Bytes nya rollspel

Nio minuter från Piranha Bytes nya rollspel

elex2Jag har alltid gillat Piranha Bytes. Eller snarare vill jag gilla dem.

Gothic 2 var min allra första rollspelsupplevelse i en öppen värld, och Risen fann jag också väldigt fascinerande under de timmar jag spelade det (jag hade en dator som var i det sämsta laget vid den tidpunkten, och återvände aldrig). Men det känns fortfarande som att jag går runt och väntar på tyskarnas första mästerverk.

Animationerna har alltid varit tveksamma, liksom röstskådespeleriet, och buggarna är ännu fler än i Bethedas spel. På Gamescom har Piranha Bytes visat upp sitt nya rollspel Elex, men det ger mig exakt samma intryck som deras tidigare titlar – styltigt och i skriande behov av polering.

Visst, den här demon är pre-alfa, men jag skulle inte bli förvånad om det färdiga spelet skulle se ut så här. Den flintskalliga spelarkaraktären ser ut att höra hemma i ett tio år gammalt spel, och stridssystemet verkar riktigt klumpigt. Men precis som i Gothic och Risen imponerar världen, den lever och andas och här finns tveklöst potential, inte minst i blandningen av fantasyelement och science fiction (på spelets hemsida har termen “science-fantasy” redan tagits i bruk).

Enligt Steam kommer spelet att släppas tidigt nästa år. Först då får vi reda på om Piranha Bytes äntligen tagit nästa steg och levlat upp.

ELEX Gamescom Gameplay 9 Minutes HD

ELEX Gamescom Gameplay 9 Minutes HD

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts