Nier: Automata kommer till Steam

Nier: Automata kommer till Steam

niercharaOm du slår upp ordet “kultklassiker” i ett uppslagsverk kommer du absolut inte hitta en skärmdump från konsolspelet Nier, men någon borde kanske åtgärda det problemet. Jag har aldrig spelat det själv, men varenda gång det kommer på tal på internet (eller i alla fall på NeoGAF) känns det som att kulten växer, och jag skulle väldigt gärna prova en pc-version om en sådan någonsin blev tillgänglig. Nu har plötsligt chanserna för en dylik lansering blivit desto större, för Square Enix har berättat att uppföljaren Nier: Automata kommer till Steam i början av nästa år.

Men det handlar förmodligen om en väldigt annorlunda best. Originalspelet var ett actionrollspel utvecklat av Cavia, medan uppföljaren utvecklas i Osaka av actionexperterna Platinum Games. Allt pekar på att Automata går i Bayonettas fotspår med snabb och supersnygg action, men den ursprungliga Nier-regissören Taro Yoko finns också ombord, så vem vet hur detta kommer sluta.

Här är är en trailer från tidigare i år.

NieR Automata E3 2016 Trailer

The distant future… Invaders from another world attack without warning, unleashing a new type of threat: weapons known as “machine lifeforms.” In the face of this insurmountable threat, mankind is driven from Earth and takes refuge on the Moon. The Council of Humanity organizes a resistance of android soldiers in an effort to take back their planet.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts