Miljontals konton hackade under sommaren

Miljontals konton hackade under sommaren

Enligt en oroväckande sammanställning av Rockpapershotgun har vi de två senaste månaderna lidit av en våg av hacks mot diverse sajter. Epic Games är bara de senaste i raden, men även det officiella Dota 2-forumet har attackerats, likväl som flera av Funcoms sidor. För att nämna några. Lösenorden ska vara krypterade, men samtidigt relativt enkla att knäcka för den som vet hur. Över nio miljoner konton har fått information läckt den senaste tiden. Det är inget mindre än en epidemi.

Det är inte bara spelsidor som hackats. Alla sajter med höga medlemsantal verkar vara gångbara mål. Om du känner dig orolig över om just dina uppgifter kan ha läckt så kan du göra en sökning på Leakedsource eller Haveibeenpwned. Vikten av unika lösenord för varje konto ökar hela tiden, samtidigt som vi får fler och fler konton att hålla reda på. Synnerligen irriterande. Den som har ett bra förslag på åtgärder, räck gärna upp en hand.

Om den usla Hollywood-filmen Hackers från 1995 fick till något rätt så var det hur sjukt irriterande hackers kan vara.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts