Konami pratar mer om Metal Gear Survive

Konami pratar mer om Metal Gear Survive

Häromdagen avslöjade Konami det nya spelet Metal Gear Survive, till internets stora förtret.

Det är en sorts spinoff till fjolårets Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, och vi tas vi tillbaka till det senare nämnda spelets inledning och får bevittna händelserna ur ett nytt perspektiv. Medan Big Boss och Kaz flyr med helikopter sugs en okänd soldat in i en portal, och vaknar upp i en zombieinfekterad värld där han måste samarbeta med andra personer (spelare) för att överleva.

Det är det första Metal Gear-spelet Konami gör efter att seriens pappa Hideo Kojima lämnade företaget under fjolåret, och av den actionfyllda trailern att döma är det väldigt fjärran de pirrande smygsektionerna som hittills definierat varumärket.

Richard Jones, brand manager hos Konami, är på plats på Gamescom i Köln och försöker lugna de mest passionerade fansen.

– Co-op är enbart en av spelmekanikerna i spelet, säger han åt Eurogamer. Metal Gear är givetvis väldigt känt för dess stealthbetonade gameplay. Det finns stealth i Metal Gear Survive, jag vet att trailern är väldigt actionpackad och inte framkallar den känslan, men det kommer finnas stealth, och en av de verkligt intressanta sakerna är att vi kommer att utforska och leka med hur stealth och co-op kan samexistera.

Jones fortsätter med att kalla zombierna för “massiva bilogiska hot” och säger att de bara är ett smakprov på vad vi kan förvänta oss. Spelet kommer också innehålla “nya och alternativa vapen” och för VG 24/7 påpekar Jones att det rör sig om “ett sidospår, en spinoff som äger rum i en alternativ tidslinje och kommer bygga på överlevnad som tema”. Spelet kommer förmodligen inte att säljas till fullpris heller.

Här är trailern om du lyckats undgå den.

Metal Gear Survive Official Trailer – Gamescom 2016

The first post-Kojima Metal Gear is a co-op survival game set in an alternate universe. Watch our analysis here! https://www.youtube.com/watch?v=61vIhKTGzw8 ——————————­—- Follow IGN for more! ——————————­—- YOUTUBE: https://www.youtube.com/user/ignentertainment?sub_confirmation=1 IGN OFFICIAL APP: http://www.ign.com/mobile FACEBOOK: https://www.facebook.com/ign TWITTER: https://twitter.com/ign INSTAGRAM: https://instagram.com/igndotcom/?hl=en WEBSITE: http://www.ign.com/ GOOGLE+: https://plus.google.com/+IGN

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts