Kingdoms of Amalur-studion frias av polisen

Kingdoms of Amalur-studion frias av polisen

Historien bakom actionrollspelet Kingdoms of Amalur: Reckoning från 2012 är oerhört fascinerande.

Den före detta baseballspelaren Curt Schilling grundade 38 Studios i Rhode Island, och finansierades av den amerikanska staten. Kingdoms of Amalur behövde sälja tre miljoner exemplar för att betala tillbaka skulderna, men sålde endast 1,22 miljoner under de första 90 dagarna, varpå 38 Studios stängdes ner i maj 2012, drygt två månader efter spelets lansering.

Det har länge misstänkts att inte allt gick rätt till hos 38 Studios, men nu kommer Rhode Islands polis med lugnande besked för alla inblandade. I deras rapport säger de att “vårt väldigt snäva fokus var att säkerställa om någon inblandad brutit mot Rhode Islands lagar” och att de “baserat på bevisen är övertygade om att inga bevisningsbara kriminella aktiviteter kan kopplas till grundandet av 38 Studios eller dess finansiering”. Det bör dock påpekas att diverse advokater fortfarande undersöker ärendet.

Efter 38 Studios nerläggning var rättigheterna till Kingdom of Amalurs uppföljare till salu, men ingen nappade. Originalet är dock fortfarande tillgänglig på Steam. Har du spelat det?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts