“Inte tid med trötta bittra gubbar”

“Inte tid med trötta bittra gubbar”

Bild: Bildbyrån

Att Mästarnas mästare för första gången tar med en e-sportare, i det här fallet Emil “HeatoN” Christensen, har inte tagits emot med glädje i alla läger. Före detta hockeymålvakten tillika Mästarnas mästare-deltagare Tommy Söderström gick hårt åt SVT:s beslut:

– Det spelar ingen roll om man är vältränad eller inte. För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är tio kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll menar han.

Ironiskt nog sade han också: “Jag kan inte ett skit om datorspel”. HeatoN och människorna kring honom tycks ta Söderströms ilska med ro. I ett sms till Expressen berättar HeatoN:s presstalesman: “Jag har talat med Emil och som det ser ut nu har vi inte tid med trötta bittra gubbar.” Till Helsingborgs dagblad säger HeatoN själv:

– Då tycker jag att han är lite bakåt i sina tankar och vägrar inse framtiden.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts