Här är Orwell

Här är Orwell

orwell2Vissa spel kan man ana vad de handlar om enbart genom att se titeln. Vissa andra kan man mer eller mindre skriva ett helt designdokument för.

Orwell utvecklas av tyska Osmotic Studios, och utspelas i en orwelliansk framtid där staten vet allt och ser allt, men här är twisten – staten är du, du är storebror som har tillgång till precis all information om vanliga människors liv.

En serie terrorattacker har drabbat “The Nation” och det är upp till dig att ta reda på vem som är skyldig och förhindra framtida attentat. I trailern nedan ser vi att social media är ett av spelarens allra vassaste vapen, men man måste själv filtrera bruset för att fastställa vad som är viktigt. Och vad händer när du väl får fast terroristerna? Är samhället du lever i verkligen värt att beskydda?

Vi får svaret någon gång i höst, när spelet släpps på Steam. Men det är förmodligen nej.

Orwell – Keeping An Eye On You (Announcement Trailer)

Big Brother has arrived – and it’s you. Investigate the lives of citizens to find those responsible for a series of terror attacks. Information from the internet, personal communications and private files are all accessible to you. But, be warned, the information you supply will have consequences…

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts