Första bilderna från Outcast: Second Contact

Första bilderna från Outcast: Second Contact

cuttersladeJag minns det som igår. Det var 1999 och pappa hade kommit hem från en arbetsresa till Sverige, och på bordet låg ett sprillans nytt nummer av Svenska PC Gamer. Vem mannen på omslaget var visste jag inte, men jag lärde mig kvickt att det handlade om Cutter Slade, huvudrollen i det magnifika voxeläventyret Outcast som rodde hem hela 96 procent i Joakim Bennets sexsidiga recension (tror jag).

Jag försökte spela Outcast själv, ville förstå storheten men kom aldrig särskilt långt. Det var ett antal år i efterhand, och jag misstänker att jag hade blivit för van vid modern speldesign vid det laget för att kunna ta mig an spelet på dess egna premisser. Men nu kommer jag och många andra få chansen att göra bot för våra synder, för Appeal Studios remake Outcast: Second Contact kommer att släppas i mars 2017, och nu har vi fått de allra första skärmbilderna.

Spelet är resultatet av en misslyckad Kickstarter, men tack och lov ryckte utgivaren Bigben Interacitve in för att rädda projektet. Det här är inte första gången som det gått tungt för serien, Outcast 2 var under utveckling 2001 men nådde aldrig butikshyllorna. Låt oss hoppas att Outcast: Second Contact går ett betydligt muntrare öde till mötes.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts