Enderal släpps den här veckan

Enderal släpps den här veckan

enderal5I slutet av juni skrev ni några muntra rader om den otroligt ambitiösa Skyrim-modden Enderal.

Det rör sig om en så kallad “total conversion”, en modd som mer eller mindre byter ut allt i sitt moderspel. Enderal utspelas i en egen värld med egna landskap och egen mytologi, och bjuder på en mörk psykologisk berättelse som enligt projektets hemsida kommer överträffa de moderna Elder Scrolls-spelen när det kommer till storydjup och karaktärskomplexitet.

Enderal är gratis och kan spelas av alla som äger en laglig kopia av The Elder Scrolls V: Skyrim (inga dlc krävs). Bakom spelet ligger tyska fjortonmannastudion Sure AI, och utvecklingstiden har varit hela fem år. Den tyska versionen av Enderal har redan släppts, men nu är lanseringen av den engelska översättningen också väldigt nära.

Twitter den 4 augusti sade Sure AI att den engelska versionen av spelet kommer släppas “nästa vecka”, vilket rimligtvis torde betyda innan den 15 augusti. Speltiden i Enderal beräknas bli mellan 30 och 100 timmar, och geografin varieras flitigt med torra öknar, grönskande skogslandskap, tät djungel och ensliga berg. Röstskådespelarna har professionell bakgrund i både de tyska och engelska versionerna.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts