Emil ”HeatoN” Christensen till Mästarnas mästare

Emil ”HeatoN” Christensen till Mästarnas mästare

När freestyleåkaren Jon Olsson olyckligt skadat sig passar det framgångsrika SVT-programmet Mästarnas mästare på att skriva historia. In i leken kliver nämligen Emil ”HeatoN” Christensen, före detta Counter-Strike-proffs. Det är första gången en e-sportare deltar och HeatoN kommer att göra upp om titeln med bland annat tennisspelaren Jonas Björkman och fotbollsspelarna Anders Svensson och Therese Sjögran.

Då inspelningarna startar redan nästa vecka blev HeatoN mer eller mindre blixtinkallad, något som inte verkar bekymra honom.

– Det känns helt fantastiskt. Det är väldigt stort både för mig personligen och för hela e-sportcommunityn som har kämpat ganska länge för det här, så det är riktigt kul, berättar han för SVT.

För fans av e-sport är detta en stor och välkommen nyhet. Gruppen Heaton till Mästarnas mästare har under årens lopp samlat ihop närmare 37 000 anhängare och till alla de som har stöttat honom säger HeatoN:

– Helt fantastiskt, ska bli riktigt kul att va med men allra mest att vi alla bevisar att det inte är något snack om att e-sport är en sport och vad vi kan göra tillsammans.

Nu väntar hårdträning för att snabbt komma i form, för HeatoN vill visa att “e-sportare är här för att stanna”.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts