Early access kommer till Windows-butiken

Early access kommer till Windows-butiken

Säga vad man vill om early access, men fenomenet är här för att stanna. I ett tidevarv när spel mer och mer betraktas som fortlöpande tjänster och ofta inte blir “klara” tillåter Steams initiativ tidigare lanseringar av spelen, vilket i sin tur leder till att spelarnas åsikter formar spelen mer än någonsin tidigare.

Xbox Game Preview finns redan på Microsofts konsol, men nu har mjukvarugiganten utannonserat en motsvarighet för Windows 10 med det finurliga namnet Windows 10 Preview. Det är exakt vad det låter som, en möjlighet för utvecklare att sälja ofärdiga spel och applikationer i Windows-butiken, och det nya programmet kommer sjösättas med rymdrogueliket Everspace. Här är en några veckor gammal trailer.

EVERSPACE™ Beta Gameplay Trailer

Attention all Alpha and Beta test pilots! Two new sectors are waiting to be explored after you make it through the first four. You will see all-new ocean planets, rocky asteroids, improved space clouds and sun flares – which are not just beautiful to look at. You will also run into new enemies.

Windows 10 Preview är bara det senaste steget för Microsoft i deras försök att återigen bli en maktfaktor på pc-spelsscenen. Play Anywhere introduceras i och med lanseringen av Recore i september, och kommer föra konsol- och pc-spelande närmare varandra än någonsin tidigare. Samtidigt kommer Microsoft även släppa tidigare Windows 10-exklusiva Quantum Break på Steam i september, så företaget sänder lite mixade signaler just nu och det blir intressant att se hur det hela utvecklas.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts