Du kan spela Eve Online gratis från och med november

Du kan spela Eve Online gratis från och med november

Sedan det släpptes 2003 har det massiva och oändligt fascinerande onlinerollspelet Eve Online haft en obligatorisk månatlig prenumerationskostnad. Det här kommer att ändras i november då CCP Games introducerar alpha clones, karaktärer som kommer vara gratis att spela för alla, oavsett om man spelat Eve Online tidigare eller inte.

Alpha clones kan utforska universumet fritt och idka handel, men de kan enbart använda de vanligaste skeppen. Karaktärsprogressionen kommer dessutom vara långsammare än normalt och man kommer endast ha tillgång till ett begränsat urval av färdigheter.

Om man väljer att betala för sig får man spela som en omega clone istället, karaktärer utan begränsningar som kan ta del av allt i spelet, det vill säga precis som spelet fungerat fram tills nu. Alla alpha clones kan uppgraderas till omega clones och alla omega clones blir alpha clones om man slutar betala prenumerationskostnaden. Gamla karaktärer på konton som inte längre har en aktiv prenumeration kommer automatiskt omvandlas till alpha clones.

En mycket mer detaljerad genomgång kan läsas på utvecklarnas blogg och ni kan också titta på videon nedan. Det är lite tveksamt om spelet verkligen kommer kunna klassas som free-to-play då spelet fortfarande kostar 20 euro på Steam samtidigt som det gamla trial-systemet kommer skrotas i och med introduktion av klonerna.

EVE Online – Introducing Clone States

CCP Seagull introduces the Clone States feature for EVE Online, slated for release in November 2016. With Clone States both old and new players will be able to take part in EVE for free.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts