Counter-Strike kan bli klassat som hasardspel i Australien

Counter-Strike kan bli klassat som hasardspel i Australien

I efterdyningarna av den färska Youtube-skandalen har Valve börjat ta i med hårdhandskarna mot bettingsidor för vapenskins till deras spel Counter-Strike: Global Offensive. Nu har den australienska senatorn Nick Xenophon fått nys om det hela, och planerar att presentera ett lagförslag åt parlamentet som skulle börja klassa Counter-Strike: Global Offensive som ett hasardspel.

I en intervju med The Sydney Morning Herald säger Xenophon att “spelen utger sig för att vara en sak” men “förvandlas till rena hasardspel som är otroligt vilseledande och lömska”. Han fortsätter med att säga att “istället för att skjuta avatarer kan föräldrar finna att deras barn skjuter stora hål i deras bankkonton” och att det nya lagförslaget kommer försöka “inkludera den här typen av spel” i samma grupp som traditionella hasardspel.

Det här skulle först och främst inkludera nya åldersgränser för Counter-Strike: Global Offensive, ett spel som minderåriga inte borde spela till att börja med. Tror ni lagförslag av den här stilen överhuvudtaget hjälper situationen?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts