Cities: Skylines används för att designa stadsdel i Stockholm

Cities: Skylines används för att designa stadsdel i Stockholm

Utbyggnaden av Norra Djurgårdsstaden kommer att ge Stockholm 12 000 nya hem och rum för 35 000 arbetare – och grunderna kommer att läggas i Cities: Skylines. Den 3 och 4 september kommer stadsplanerare tillsammans med Paradox stråla samman i en workshop för att:

“… utforska möjliga metoder för att den här stadsdelen ska bli hållbar och mångsidig nog att möta behovet hos sina invånare”, berättar Paradox i ett pressutskick. Syftet är således att simulera olika verklighetstrogna scenarion i spelet. Svensk Byggtjänsts Erik Kalmaru säger:

– Spel har visat sig vara väldigt effektiva verktyg för att skapa engagemang och generera idéer, men också för att visualisera processen.

Gudskelov sker workshopen innan releasen av expansionen Natural Disasters. Således kommer inte allt ställas på ända när ett meteoritregn skakar om Östermalm och välter Gröna Lund.

Workshop Cities: Skylines Norra Djurgårdstaden, Stockholm

I en workshop den 3-4 september används Cities: Skylines som verktyg för att på ett kreativt sätt testa och utveckla nya lösningar för Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. I modellen som visas i filmen ska studenter, forskare och gamers bygga nya lösningar för fossilfri trafik och gator för mer aktiviteter.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts