Cat President – politisk datingsimulator med klös

Cat President – politisk datingsimulator med klös

En av kandidaterna heter Rover. Han gillar att jaga brevbäraren. Hmm.
En av kandidaterna heter Rover. Han gillar att vifta på svansen och att jaga brevbäraren. Hmm.

Vi inledde veckan med rymdkatter, så varför inte fortsätta den med Cat President: A More Purrfect Union? En politisk visual novel där katter styr över den amerikanska regeringen och där du, en vanlig tonårstjej, dras in i en presidentkampanj som ansvarig för hela maskineriet – och kanske finner kärleken tillsammans med presidentkandidaten. Alltså, en katt. Hur konstigt?

Enligt Steamsidan består spelet av 350 sidor text med kärlek, humor samt förstås söta kattbilder.

Skälet till varför våra pälsklingar styr över USA ligger tjugo år tillbaka i tiden, då det amerikanska politiska systemet blev så korrupt att landet höll på att gå under. För att undvika kollaps förbjöds människor från politiken och katter blev de naturliga ersättarna. Valprocessen har också simplifierats och istället för den långdragna cirkus som vi idag befinner oss mitt i finns blott tre primärval: i Meowa, New Clawshire och South Catolina.

Kommer du hitta kärleken? Kommer Dr. Nom-Noms, Frisky eller Thunderpaw ta över USA? Eller blir det någon av de andra tre “kattidaterna”? Svaret kan du få redan idag för spelet är släppt på Steam.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts