Bestig Mount Everest – i virtual reality

Bestig Mount Everest – i virtual reality

Bara lite drygt 4 000 tappra själar har någonsin bestigit Mount Everest. Du och jag är antagligen inte en av dessa. (Jag är det definitivt inte.) Nu kan vi dock bestiga Everest utan att behöva lämna hemmets trygghet, tack vare virtual reality-titeln Everest VR som precis har släppts på Steam. På den officiella sajten skriver teamet:

– Det har gått nästan två år sedan Sólfar Studios grundades med målet att ta människor till omöjliga platser genom omvälvande virtual reality-upplevelser. Som en omöjligt plats för de allra flesta, rankas Everest ganska högt. På samma gång är dess bistra skönhet och majestätiska framtoning något som alla borde uppleva åtminstone en gång i livet. Ett av löftena hos VR är just att kunna göra detta, så vi beslutade att göra det.

Steamrecensionerna är i nuläget blandad kompott, bara 42 procent är i positiva till Everest VR. En del är besvikna över att den här digitala upplevelsen inte är tillräckligt mycket spel. Att utveckla en upplevelse snarare än ett spel var dock något teamet beslutade i ett tidigt skede.

The reasons for that are twofold. On the one hand, the level of graphical fidelity that we were striving for would be prohibitive for us to reach except for a few chosen key locations, considering the size of our team and budget. Secondly, once we grasped the level of immersion that we could achieve by focusing on a few key locations and the fact that it was actually possible to capture thesense of awe of being immersed in a majestic landscape, we decided that this would be an experience that you would want to share with as many of your friends and loved ones as possible. That meant having the experience as accessible as possible, for people of any age and computer literacy, as well as giving people the opportunity to experience all the key moments within a sensible time span.

EVEREST VR first look

A co-production by Sólfar and RVX. Coming to Virtual Reality in 2016

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts