“Ärligt talat, är det ett skämt?”

“Ärligt talat, är det ett skämt?”

soderstrom
Tommy Söderström.   Bild: Bildbyrån

Tidigare idag rapporterade vi att den före detta e-sport-stjärnan Emil “HeatoN” Christensen kommer delta i SVT-programmet Mästarnas mästare. Expressen frågade hockeylegendaren Tommy Söderström vad han tyckte om det hela, och Söderström var inte nådig i sin kritik.

– Det är ett skämt. Jag kan inte ett skit om datorspel, men Counter-Strike är väl bara en gren? Vad blir nästa grej? World of Warcraft? Mitt förslag är att de ska ha en egen genre.

Expressen frågar var gränsen går och nämner pistolskyttars anspråkslösa fysik.

– Det handlar inte om hur man ser ut. Det spelar ingen roll om man är vältränad eller inte. För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är tio kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll.

Det här är inte första gången Söderström baktalat Christensens eventuella medverkan, senast det kom på tal var han själv med i Mästarnas mästare och väckte arga reaktioner.

– Han var på tapeten då. Då var det ett jäkla rabalder. Datavärlden var ganska sur på mig då, och då hade jag ändå hållit igen. Nu tänkte jag att jag inte kan hålla tyst längre. Jag mejlade Anders Wistbacka (projektledare på SVT) om att det var aktuellt. Då skrev jag: “Ärligt talat, är det här ett skämt?”.

Söderström avslutar det hela med att säga att han kommer bojkotta årets säsong, och hade övervägt att inte ställa upp om han skulle ha medverkat i samma säsong som Christensen.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts