Är andra spelare osynliga i No Man’s Sky?

Är andra spelare osynliga i No Man’s Sky?

PCG290.feat_nomans.g12No Man’s Sky är ute i det vilda (i alla fall på Playstation 4, pc-versionen släpps på fredag) och internets kollektiva visdom plockar isär spelet bit för bit.

En av de mest mystiska aspekterna med spelet har länge varit spelarnas interaktionsmöjligheter med varandra, så sent som i förrgår sade Hello Games Sean Murray att “chanserna att två spelare ska kunna korsa varandras vägar i ett så här stort universum är i princip noll”.

Men internet hittar alltid lösningar. Två streamare lyckades befinna sig på exakt samma plats exakt samtidigt på en av spelets 18 triljoner planeter, och de kunde inte se varandra eller deras inverkan på omgivningen omkring dem. En av spelarna förtäljde historien på Reddit. Det här bryter mot vad Sean Murray berättade för Game Informer i december 2014 när han hävdade att “du kan se andra karaktärer och de kan se dig”.

Det är oklart om det hela beror på serverproblem eller om det faktiskt inte är möjligt att träffa andra spelare ansikte mot ansikte i No Man’s Sky. Det lutar mot det förstnämnda, på Twitter har Sean Murray berättat att de lagt till “scanna efter andra spelare”-funktionen just för att det ska bli enklare för spelare att träffa varandra.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts