Ambitiös Metroid 2-remake ute nu

Ambitiös Metroid 2-remake ute nu

Nu som då får hobbyutvecklare för sig att skapa nya versioner av älskade klassiker utan att äga de faktiska rättigheterna. Jag förstår mig inte riktigt på det här beteendet, i nio fall av tio slutar det med arga telefonsamtal från män i kostymer – det senaste högprofilexemplet är bara en vecka gammalt – men nu som då lyckas projekten smita mellan sprickorna, och faktiskt bli klara. AM2R: Return of Samus är ett sådant.

AM2R står för “another Metroid 2 remake” och piffar upp Gameboy-klassikern Metroid 2. Det ursprungliga spelet var svartvitt, så den nya färgglada grafiken får säkert en och annan nostalgisk tår att falla. Det lånar även element från nyare Metroid-titlar som det snabba gameplayet från Metroid: Zero Mission och atmosfären från Super Metroid. AM2R har varit under utveckling i över åtta år och innehåller även en del rena nyheter såsom nya områden, nya bossar, nytt soundtrack, ett kartsystem och en loggbok. Jag vill även ta tillfället i akt och påpeka att Metroid Prime är ett av världens bästa spel någonsin. Så, nu var det gjort.

Version 1.0 av AM2R kan laddas ner från projektets hemsida, och det är nog en bra idé att skynda på, vem vet vad som händer när Nintendo-bossarna fått i sig dagens första kaffekopp?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts