Allt om första patchen till No Man’s Sky

Allt om första patchen till No Man’s Sky

PCG290.feat_nomans.g11 9abc26d4247044b2a1f63c96928a76bbPå fredag släpps No Man’s Sky på pc.

Redan imorgon når det Playtation 4 (några exemplar av den versionen har redan läckt ut på stadens gator) och av allt döma jobbar Hello Games och dess överhuvud Sean Murray fortfarande för högvarv. Version 1.03 av spelet (dag ett-patchen) kommer medföra en diger rad förändringar, och Sean Murray har skrivit om dem på spelets hemsida. Här följer en liten sammanfattning. Mindre spoilervarning utfärdad.

Spelet innehåller numera något som kallas “The Three Paths”, tre unika stigar som man kan styra in på via tidiga val (en av dem har skrivits av James Swallow, Deus Ex-författare). Universumet har även fått mer variation, planeter har flyttats, rymdstationernas interiörer har blivit mer unika, och galaxer har ändrat form. Hello Games har lagt till döda månar, extremt farliga planeter med låg atmosfär, och man kan bygga tåliga skyddsdräkter och ladda dem med ovanliga resurser. Grottor med ett djup på 128 meter ska nu kunna genereras av spelet.

De utomjordiska varelserna är mer varierande (och har unika dieter), likaså himlaboxarna och rymdskeppen, vars lagringsutrymme gjorts större för att uppmuntra till tidig utforskning. Även spelarkaraktärens inventory har utökats, och man kommer se vilka individuella behov stjärnsystem och planeter har för att bli en framgångsrik affärsman. Lägg till nya grafiska effekter, allmänna balansjusteringar, helt omskrivna siktsystem för markstrider och man unnar verkligen Sean Murray och Hello Games en lång semester.

Servrarna kommer att återställas innan spelet öppnar dörrarna för allmänheten, vilket innebär att de planeter och varelser som upptäckts av tjuvstartande spelare nollställs. Elaka exploits har även åtgärdats (vi antar att några av dem användes av spelaren som nådde universums mitt på 30 timmar) och inom kort kommer Hello Games även lägga till möjligheten att bygga baser och enorma fraktrymdskepp.

Är du redo för No Man’s Sky?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts