Zero Time Dilemma har släppts på Steam

Zero Time Dilemma har släppts på Steam

Häromdagen smög spelet Zero Escape: Zero Time Dilemma ut på Steam. Det här är överraskande av flera olika skäl. För det första har Zero Escape-seriens två tidigare delar Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors och Virtue’s Last Reward aldrig släppts på pc. För det andra är det bara två dagar sedan Zero Time Dilemma släpptes till 3DS och Playstation Vita. Uppenbarligen går Danganronpa rätt bra på Steam, eftersom Spike Chunsoft ligger bakom även denna titel.

I Zero Time Dilemma fångar den mystiske “Zero” nio personer i ett bombskydd i Nevada. De delas jämnt mellan tre olika avdelningar, ihopkopplade med ett hisschakt i mitten. Den enda vägen ut är låsta dörrar som leder till hissen. Sex lösenord krävs, och varje lösenord avslöjas när en person dör. Endast ett lag kan överleva, och tydligen ska hela människorasens öde avgöras i processen.

På spelets hemsida kan man läsa mer om spelets olika karaktärer, vilket är nog så viktigt då det rör sig om ett äventyrsspel med pussel och ickelinjärt berättande. Om man köper spelet innan den 8 juli får man också med ett nedladdningsbart minisoundtrack med 12 spår av Zero Escape-seriens kompositör Shinji Hosoe, säväl som en 48-sidig bok innehållande en prolog av Kotaro Uchikoshi och exklusiva skisser. Spelet kan spelas i 1080p och 60 bilder i sekunden, och både engelska och japanska röster ingår, så det verkar som Chime lagt ner lite jobb på den här pc-portningen.

Här är en trailer. Har någon av våra läsare spelat de tidigare Zero Escape-spelen?

Zero Escape: Zero Time Dilemma – Game Oveview

Coming June 28 for 3DS/Vita and June 30 for Steam: 3DS/Vita: http://zerotimedilemma.com/ Steam store: http://store.steampowered.com/app/311240/ Nine participants awaken, trapped in an underground facility. To escape, they must play a game with deadly consequences. Who will live, and who will die? The choice is yours.

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts