Valve tar till hårdhandskarna mot CS:GO-betting

Valve tar till hårdhandskarna mot CS:GO-betting

I ett uttalande säger Valve att de inte längre tänker tolerera gamblingsajter med CS:GO-skins. De klargör också att de aldrig haft något med sajterna att göra men bevisligen låtit dem hållas – tills nu, det vill säga. Den senaste tidens skandaler med diverse Youtubeprofiler som gjort reklam för bettingsajter de också varit ägare till, som lett till stämningsansökningar och att fler valt att träda fram, har uppenbarligen fått bägaren att rinna över.

Valve kommer för det första kontakta sajterna och be att de slutar upp med sina verksamheter via Steam. Om inte detta får bettingsajterna att agera lovar Valve att ta det hela så långt som nödvändigt. Hela uttalandet från Valves Erik Johnson hittar du undertill. I det sista stycket tillägger speljätten att även konsumenter som nyttjar gamblingsajter även kan drabbas av konsekvenser.

In 2011, we added a feature to Steam that enabled users to trade in-game items as a way to make it easier for people to get the items they wanted in games featuring in-game economies.

Since then a number of gambling sites started leveraging the Steam trading system, and there’s been some false assumptions about our involvement with these sites. We’d like to clarify that we have no business relationships with any of these sites. We have never received any revenue from them. And Steam does not have a system for turning in-game items into real world currency.

These sites have basically pieced together their operations in a two-part fashion. First, they are using the OpenID API as a way for users to prove ownership of their Steam accounts and items. Any other information they obtain about a user’s Steam account is either manually disclosed by the user or obtained from the user’s Steam Community profile (when the user has chosen to make their profile public). Second, they create automated Steam accounts that make the same web calls as individual Steam users.

Using the OpenID API and making the same web calls as Steam users to run a gambling business is not allowed by our API nor our user agreements. We are going to start sending notices to these sites requesting they cease operations through Steam, and further pursue the matter as necessary. Users should probably consider this information as they manage their in-game item inventory and trade activity.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts