Ubisoft: “Syftet med Assassin’s Creed-filmen är inte att tjäna pengar”

Ubisoft: “Syftet med Assassin’s Creed-filmen är inte att tjäna pengar”

I april 2014 hade Assassin’s Creed sålt i sammanlagt över 74 miljoner exemplar. Därefter har UnityRogue och Syndicate släppts så gissningsvis är siffran nu nära 100 miljoner – kanske rentav förbi?

Ubisoft är förstås nöjda men inte mätta. I en intervju med MCV säger företagets Alain Corre att syftet med filmen inte är att tjäna pengar utan snarare att bredda publiken ännu mer.

– Vi kommer inte att tjäna mycket pengar på den. Det är mer av en marknadsföringsgrej och är också bra för varumärkets image. Även om vi tjänar lite pengar är detta inte syftet med filmen. Syftet är att visa Assassin’s Creed för fler människor. Vi har våra fans men vad vi vill göra är att visa upp varumärket för många fler som, kanske, kommer köpa framtida Assassin’s Creed-spel.

Filmen går upp på biograferna i december. I år får fansen hålla till godo med den då Ubisoft väljer att inte släppa något ny del i spelserien under hösten.

Assassin’s Creed | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Through a revolutionary technology that unlocks his genetic memories, Callum Lynch (Michael Fassbender) experiences the adventures of his ancestor, Aguilar, in 15th Century Spain. Callum discovers he is descended from a mysterious secret society, the Assassins, and amasses incredible knowledge and skills to take on the oppressive and powerful Templar organization in the present day.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts