Största irritationsmomenten i Overwatch

Största irritationsmomenten i Overwatch

Vi älskar den breda uppsättningen karaktärer och färdigheter i Overwatch. Alla hjältarna har lite super i sig, vilket förstärks av att de kan utföra spelförändrande ultimata specialare med ett enkelt tryck på Q-knappen. Att dra in fiendelaget till en boll med Zaryas Gravitation Surge för att sedan spränga dem till bitar med Pharah eller Junkrat är datorspelens motsvarighet till en homerun.

Men när du är offret kan de här överdrivna krafterna vara frustrerande. Vi vet att det här är den sortens spel Overwatch är, och om vi ska vara ärliga så älskar vi att irritera våra motståndare med några av de här teknikerna.

Av PC Gamer-redaktionen

Lagkamrater som vägrar byta karaktär

Ofta är det något i stil med: ”Vi behöver en Lucio”, ”Vi behöver fler tanks” eller ”Vi behöver kontra deras Widow”. Karaktärsbyte är en fundamental del av Overwatch, men då och då stöter du på spelare som förväntar sig att alla utom just de ska byta hjältar. Om du råkar ut för en sådan nörd så ska du kasta följande Gandhi-citat i ansiktet på dem: ”Bli förändringen du vill se i omvärlden.”

Mobila kanontorn

Att montera Torbjörns automatiska vapen på rörliga plattformar är ett utmärkt sätt att minska dess största svaghet. Det är en taktik man ofta ser på Hollywood eller Volskaya Industries, där Torbjörns automatvapen kan sträcka sig utanför den sista delen kartan och överraska spelare som hänger alldeles utanför. Det är mer riskfyllt, men Bastion kan också kasta sig ut på en av de här rörliga plattformarna.

Tråkiga POTG (Matchens spelare)

Det är knappast en hemlighet att höjdpunkterna som visas i slutet av matcherna behöver justeras. Över en månad efter släppet har det redan resulterat i oräkneliga memes. Vi förstår att det är svårt att få till detta inslag perfekt, men besvikelsen i en tråkig POTG vid slutet av en spännande match – särskilt med en storslagen räddning eller multikill i färskt minne – är något vi alla känner igen.

Den hale Reapern

Surpuppan, ”Liemanen med skjutvapen” eller vad du nu väljer att kalla honom – Reaper är lika hal som han är emo. Med sin tre sekunder långa Wraith-förmåga är han en av få som kan undfly Zaryas Gravitation Surge, Roadhogs krok, Meis Blizzard, Tracers Pulse Bomb eller McCrees Deadeye, och den kan också skaka av sig Zenyattas Discord Orb och Widowmakers Venom Mine. Till råga på allt så kan Reaper ta över hållpunkter i sin spökform, och dessutom stjäla medikits.

 

Tracers irriterande goda humör

Den teleporterande myggan i Overwatch. En Tracer som spelas bra är svår att hänga med. Om hon spelas fantastisk får hon dig att lämna din post för att jaga den irriterande retstickan runt kartan. Hennes glada utrop gör den spelstilen än mer frustrerande. ”Wheee!”, ”There you go!”, ”Let’s try that again.”

Zaryas ständiga sköldar

För tillfället finns inget läskigare i vår bok än en smart Zarya. Vad gäller rena stats så är hon en av de klenare tanksen, och hennes skada är beroende av att utmanövrera fienden. Men i händerna på en finurlig spelare kan hon skapa synergier med i stort sett alla andra hjältar. Det kräver tålamod, återhållsamhet, massvis med omvärldsuppfattning och lite pricksäkerhet för att få till en perfekt Projected Barrier, som skyddar målet i endast ett par sekunder med en tio sekunder lång cooldown. När den kastas på en ultimat Genji, McCree eller Pharah så tar den dock bort svagheten i färdigheter som redan från början är kraftfulla.

Kompissystemet Bastion-Reinhardt

Snabba avståndssalvor är ett enkelt motgift mot Bastion, som måste transformera sig en sekund eller två innan han kan fly. Men tillsammans med Reinhardt får du en irriterande (om än endimensionell) kombination med lång räckvidd. Sätt den duon på en rörlig payload och du får något som är svårt att träffa, svårt att döda och dessutom helar sig passivt. Om du lägger till en Mercy eller Torbjörn till den uppsättningen så har du plötsligt en mobil vapenplattform. Som många av frustrationerna på den här listan är de störiga för att de är enkla att få till men kräver oproportionerligt mycket skicklighet och koordination för att få hål på.

Overwatch: Mei Clutch Save

Uploaded by k1slayer on 2016-06-30.

Isdrottningen Mei

Vi vet redan att Mei har stor trollpotential, så vi fokuserar här på den Mei-förmåga som stör allra mest. Föreställ dig följande: du attackerar och har i princip rensat ut fiendelaget från en kontrollpunkt, med smarta ultimates eller combos för att få bort dem. Matchen är i din hand. Men då dyker Mei upp, innesluter sig i världens mest hållbara iskub och blockerar ert övertagande, vilket ger hennes lag tid att komma igen.

Cryo-Freeze är löjligt effektiv i den här situationen. Ett tryck på shiftknappen och Mei:

  • blir odödlig
  • blir orubblig
  • helar sig
  • blockerar hållpunktserövring och payloads
  • blockerar attacker

Och vad är motgiftet mot Cryo-Freeze? Att vänta. Om Junkrat är i närheten kan han släppa Steel Trap för att fånga henne när det är över. Bland Overwatchs långa lista av färdigheter sticker Cryo-Freeze ut som den som saknar ordentliga kontringar. Om Mei lyckas ta sig ur Cryo-Freeze direkt i en Ice Wall, eller sin ultimata färdighet, så är det ännu mer upprörande. Serietecknaren och Finn-spelaren Marko Raassina fångade vår Mei-ilska perfekt:


Klicka här för att besöka Marko Raassinas Tumblr-sida och se fler grymma Overwatch-serier.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts