Steams sommarrea drog in 40 % mer cash än i fjol

Steams sommarrea drog in 40 % mer cash än i fjol

Årets Steamrea var den första utan flash- eller dagerbjudanden. Priserna som gällde från dag ett gällde under hela reaperioden, vilket enligt Steam Spy resulterade i en hejdundrande succé.

Med en jämn prissättning, utan tillfälliga chocksänkningar, var dock årets Steamrea inte lika lukrativ för konsumenterna. Den genomsnittliga prissänkningen var 50 procent, medan den i fjol var hela 66,67. Om det hindrade oss från att iklä oss spenderbyxorna? Åh nej! Jämfört med i fjol drog rean in 40 procent mer pengar. 223 miljoner dollar istället för 160 miljoner. Räkna därför med att flash- eller dagerbjudanden har gjort sitt.

Steam Spy menar att vi tidigare väntade ut bra erbjudanden medan vi nu öppnade plånboken på studs, något som spelmakarna och Steam bevisligen tjänat Stora Pengar på.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts