Spela första episoden av The Lion’s Song gratis

Spela första episoden av The Lion’s Song gratis

The Lion’s Song är ett nytt peka-och-klicka-äventyr i fyra delar, varav den första episoden just har släppts på Steam. Det här gör mig lycklig av två anledningar: dels för att första avsnittet är helt gratis, och dels för att dess synopsis lyder som följer:

The Lion’s Song: Episode 1 – Silence berättar historien om Wilma, en begåvad ung musikstudent. Wilmas talang upptäcktes av Arthur Caban, en förmögen universitetsprofessor, som bjöd henne att komma till Wien. Arthur är övertygad om att Wilma kommer att spela en betydande roll i den moderna musikens framtid. När Wilma försöker färdigställa hennes karriärsdefinierande musikstycke drabbas hon av skrivkramp, varpå Arthur skickar henne till en enslig fjällstuga för att hjälpa henne återvinna sin inspiration och musa. Kommer Wilma lyckas färdigställa sin komposition i den lilla stugan, omgiven av höga berg och stormigt väder? Mitt i hennes kreativa kris sker plötsligt ett oväntat möte.”

Det finns inte mycket som kan muntra upp mig på en mulen, risig söndagseftermiddag som denna, men det här gjorde faktiskt susen. Samtliga episoder utspelar sig i Österrike under början av 1900-talet och kommer följa nya karaktärer vars livsöden möts på olika vis. Utvecklarna Mi’pu’mi Games beskriver spelet som “en historia om skapande, relationer och inspiration” och säger även att spelarens val kommer få konsekvenser i nästkommande avsnitt.

Som sagt kan ni ladda ner första avsnittet Silence för inga pengar alls på Steam. Om det retar aptiten kan hela säsongen förbokas för en hundring.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts