Speedrunmaraton samlade in 11 miljoner kronor till Läkare Utan Gränser

Speedrunmaraton samlade in 11 miljoner kronor till Läkare Utan Gränser

Efter en vecka av speedruns har årets Summer Games Done Quick nått sitt slut. För de som inte är bekanta med Games Done Quick-konceptet rör det sig om ett välgörenhetsevenemang som går av stapeln två gånger om året där hundratals speedrun-experter spenderar en vecka med att visa upp sina skills i en hel drös olika spel. Den här gången hann de med att spela igenom dussintals olika spel, bland annat Bastion, Bioshock, Fallout 3 och 4, Demon’ Souls, Deus Ex, samtliga Elder Scrolls-spel och framför allt Ed, Edd, ‘n Eddy: The Mis-Edventures.

Ja, just det – och de samlade också in 1.295 miljoner dollar, vilket i runda slängar blir 11 miljoner svenska kronor. Inte så illa pinkat, med andra ord, och den här gången samlades pengarna in till förmån för organisationen Läkare Utan Gränser.

Om du är sugen på mer spelbaserad välgörenhet kan vi till sist passa på att återigen påminna om det eminenta svenska eventet Spelhjälpen som går av stapeln den 19e oktober.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts