Sega har köpt Amplitude

Sega har köpt Amplitude

Det fanns en tid när Sega inte rörde oss pc-spelare i ryggen. Men idag är de forna konsolmakarna, förvirrande nog, en av de mest aktiva aktörerna inom pc-exklusiva spel med Creative Assemblys Total War-serie och Relic Entertainments Dawn of War-svit som de självklara fixstjärnorna. Nu har de utökat pc-satsningen ytterligare med köpet av Amplitude Studios.

– Det är spännande att kunna bjuda in en studio med ett växande rykte till Sega-familjen, sade Segas Europachef Jurgen Post i ett pressmeddelande. Amplitude passar in i vår kultur perfekt eftersom de inte enbart producerar suveräna spel, utan även lyssnar direkt på deras fans och involverar dem i utvecklingen genom deras GAME2GETHER-program.

Sega gillar strategi verkar det som, för franska Amplitude har spelen Endless Space och Endless Legend på sitt cv. Bägge är spel i den så kallade 4X-genren (tänk Civilization) och utöver dem har Amplitude även doppat tårna i tower defence med Dungeon of the Endless.

Endless Space 2 kommer publiceras av Sega när det når Early Access senare i år.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts