Se 13 minuter från Abzû

Se 13 minuter från Abzû

Vi är många som hatar undervattensbanor i spel. De tillhör ofta de allra sämsta delarna med trög kontroll, bökig kamera och ofta även stress i form av nedåttickande syremätare – till och med det annars så hyllade The Witcher 3 dras med några riktigt dåliga undervattenssektioner. Men spel som helt och hållet utspelar sig under vattenytan? Det är en helt annan grej.

Abzû är det första spelet av den Santa Monica-baserade studion Giant Squid. Med i det lilla utvecklingsteamet finns Matt Nava, som tidigare var art director för det fruktansvärt vackra Playstation 3-spelet Journey. Och det märks. Abzû är en kavalkad av behagliga färger och rogivande musik, som Nava också skrivit.

Självförtroendet tycks det inte vara något fel på. Hemsidan beskriver spelet som “en upplevelse som drar inspiration från det djupa narrativ vi alla bär i vårt undermedvetna”. Namnet hänvisar till de två uråldriga orden Ab (sjö) och Zû (tro) så vi känner oss ganska säkra på att spelaren inte kommer ges ett automatiskt harpungevär några minuter in.

I videon nedan får vi reda på att man kan rida på gigantiska abborrar, och ingen syremätare syns till överhuvudtaget. På havsbottnen kan man hitta mystiska robotar som slår följe med spelaren och hjälper en genom passager utan att man riktigt förstår varför. Spelet berättar ingenting och saknar karta, så det är helt upp till dig att utforska den vackra världen i valfria riktningar.

Sällan har krabban Sebastians ord klingat lika äkta.

Nere på botten
här är det toppen
titta och njut

Abzû släpps om mindre än en månad: den 2 augusti.

ABZÛ PS4 Gameplay – See the Most Beautiful Water on PlayStation

ABZÛ is the beautiful new PS4 game from the makers of Journey. Hollie takes Dave on a trip through the opening part of this stunning underwater game. PlayStation Access brings you PS4, PS3 and PSVita news, features and gameplay every week, giving you unprecedented access to the biggest titles on PlayStation.

Och för att vi vet att ni vill höra den precis nu.

Den Lilla Sjöjungfrun – Havet Är Djupt (HD Audio)5.1 – The Little Mermaid – Under The Sea – Swedish

All rights reserved by Disney

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts