Så här fungerar Gears of War 4 på Windows 10

Så här fungerar Gears of War 4 på Windows 10

Förra veckan fick vi en titt på både kampanjen och en multiplayerbana i Microsofts kommande tredjepersonsskjutare Gears of War 4. Spelet ingår i Play Anywhere, och titeln tillåter co-op mellan Windows 10 och Xbox One, såväl som delade sparfiler och achievements. Köp den ena digitala versionen av spelet och få tillgång till den andra utan extra kostnad.

Gears of Wars Windows 10-debut från tidigare i år lämnade en del i övrigt att önska men The Coalition lovar dyrt och heligt att Gears of War 4 på Windows 10 kommer göra plattformen rättvisa.

– Vårt fokus på pc är att först och främst leverera en väldigt optimerad och anpassningsbar upplevelse, berättade Mike Rayner åt Eurogamer. Stöd för v-sync tearing har precis kommit till UWP (Universal Windows Platform) och vi kommer därför kunna erbjuda propert stöd för upplåst bildhastighet dag ett. Enspelarkampanjen kommer inte vara låst till 30 bilder per sekund på pc.

Därtill kan vi räkna med dynamisk upplösning (man kan spela i ultra wide screen om man vill), mer högupplösta texturer än på konsol (upp till 4K för vissa av dem) och ett benchmarkläge för de som vill få till den perfekta konfigurationen. Fullt stöd för mus och tangentbord utlovas också (inklusive full konfiguration) och man kan förlägga rull- och skyddfunktionerna till olika tangenter.

Liksom Gears of War 4 på Xbox One kommer spelet också kunna ändra upplösning i realtid beroende på bildhastigheten, med skillnaden att man kan ställa in egna regler på pc – om man exempelvis vill spela Gears of War 4 i 4K men låta upplösningen skruvas ner till 1080p när bildhastigheten sjunker under 60 så ska det vara fullt möjligt.

Gears of War 4 släpps den 11 oktober till Windows 10.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts