Remedy utvecklar Counter-Strike-klon

Remedy utvecklar Counter-Strike-klon

Crossfire är en sydkoreansk förstapersonsskjutare av Counter-Strike-snitt som ursprungligen släpptes i utvecklarnas hemland 2007. Det nådde Nordamerika under 2009, och 2011 lanserades det slutligen i Europa. Spelet är free-to-play och har presterat väldigt bra i Asien med 1,3 miljarder dollar i intäkter under 2014. Sett till hela världen är Crossfire världens mest spelade online-fps med över 500 miljoner registrerade spelare enligt utvecklarna Smilegate.

Nu är det dags för uppföljaren, och Smilegate får hjälp från oväntat håll. Finska Remedy Entertainment – kända för enspelaräventyr som Max Payne, Alan Wake och Quantum Break – lånar ut sin expertis, och Smilegate hoppas på att ny teknik, nya spellägen och historieberättande ska bidra till att Crossfire 2 inte bara blir störst i Asien, utan även i resten av världen. Kan det här innebära att Crossfire 2 får någon sorts enspelarkampanj, eller kommer man försöka baka in historieberättandet med onlinematcher i stil med, säg, Titanfall?

Frågorna är många men svaren är få. Vi inväntar mer information om Crossfire 2 med viss nyfikenhet.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts