Planetside 1-servrarna har stängts efter 13 år

Planetside 1-servrarna har stängts efter 13 år

Till slut når allting vägs ände, oavsett hur vacker (eller onödigt bökig) resan varit. Klockan ett, natten till lördag svensk tid stängdes servrarna för första Planetside, tretton år efter spelets release.

Det finns något slutgiltigt och sorgesamt vackert i en hel värld som upphör att existera, och denna känsla gör sig påmind varje gång ett mmo-spel permanent stänger sina portar. Spelaren Steve Messner fångade de sista skälvande sekunderna på kontinenten Ishundar – en kontinent som sprängdes loss från sin ursprungsplanet under en tidigare in-game-händelse. Precis som vid planetens förstörelse så regnade det även nu ner meteoriter över landskapet samtidigt som de sista tappra spelarna förundrades åt denna världens undergång.

Videon från tillfället är en liten komprimerad historia om känslorna och vänskapen som spelet frambringat under sina tretton år online:

The Final Moments of Planetside 1

Planetside was an incredibly ambitious massively multiplayer online first-person shooter (MMOFPS) where players from three separate empires would wage a never-ending war against one another for territory on alien planets. It was released back in 2003, and for many years enjoy a healthy playerbase until, as it continued to age, it was neglected by its developer more and more.

About The Author

Lagom melankolisk pojkman som gillar sobert berättande och gamla saker.

Related posts