Nytt Earth Defense Force på ingång

Nytt Earth Defense Force på ingång

Det är något vackert med Earth Defense Force-seriens själva existens.

Serien tog avstamp i D3 Publishers Simple-serie, en samling spel som till en början bara bestod av generiska lågbudgettolkningar av saker som mahjong, tennis och racing. Ordet Simple på omslaget åtföljdes ofta av siffrorna 2000 eller 1500 – spelens prislapp i yen. Simple-serien debuterade på Playstation, och den senaste delen släpptes till Wii U i slutet av 2012.

Emedan majoriteten av Simple-spelen inte är värda att bry sig om finns det ett antal klara undantag. Zombieslashern Oneechanbara har lyckats etablera sig som ett självständigt varumärke, och Earth Defense Force har sedan 2003 släppts i fler utgåvor än någon riktigt orkar hålla reda på. Nu har D3 Publisher bekräftat att det senaste spelet i serien Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair är på väg till pc, över ett halvår efter Playstation 4-versionen.

Precis som med föregångarna handlar det om en Starship Troopers-doftande tredjepersonsskjutare med horder och åter horder av gigantiska insekter från yttre rymden. EDF 4.1 innehåller fyra olika spelarklasser, 80 uppdrag och 800 vapen. Spelet har också stöd för co-op över internet och man kan styra jättestora robotar. Och då menar vi verkligen jättejättestora.

Earth Defense Force 4.1 släpps på Steam nästa måndag, den 18 juli. Här är en trailer från E3 2015.

Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair – E3 2015 Trailer

This reimagining of Earth Defense Force 2025 features a four-player online co-op mode.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts