Nya Prey klipper banden till tidigare delar

Nya Prey klipper banden till tidigare delar

Glädjen var stor när Bethesda under E3 avslöjade att Prey skulle komma tillbaka. Det vi såg var dock väldigt annorlunda jämfört med originalet eller den så tragiskt nedlagda uppföljaren. Nej, i regi av Dishonored-studion Arkane tycktes Prey bli något väldigt annorlunda – något som nu bekräftas av Arkanes Raphael Colantonio i en video vars syfte är att besvara frågan: Vad är Prey?

– Prey är ingen uppföljare, det är inte en remake, det har inga band till originalet. Du måste se på det som ny vision av varumärket, säger Arkanechefen.

Att Prey kommer tillbaka är med andra ord inte detsamma som “Yay, Prey 2 återuppstår!”. Snarare tycks det vara tvärtom; dödsstöten för Human Heads vackra vision. Annorlunda behöver dock inte betyda dåligt. Arkane, som utöver Dishonored gjort Dark Messiah of Might and Magic, är ju inte vilken studion som helst.

– Det är inte bara skjutande. Det är mer som en hybrid, där narrativ möter action som möter ett uns rollspelande. Du har en del vapen, men också många andra saker, inklusive krafter som du lär dig av utomjordingar.

Någon gång under 2017 får vi se resultatet av nya Prey, som även förstärkts av legendaren Chris Avellone.

What Is Prey?

“Prey is not a sequel, it’s not a remake, it has no tie with the original,” says Raphael Colantonio, president and creative director of Arkane Studios. So, then, what exactly is this newly announced game?

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts