Ny bok ska lära barn att utveckla spel

Ny bok ska lära barn att utveckla spel

Det känns som att vi varje dag hör en ny historia om en 8-åring som byggt en fungerande partikelaccelerator i Minecraft, så att barn har en naturlig fallenhet för att utveckla spel torde vara bortom allt tvivel. Tänk om det bara fanns en bok som kunde spä på den kreativa ådran, speciellt riktad mot barn.

Om du har läst den här nyhetens rubrik borde det inte komma som någon överraskning att en sådan snart existerar. I november släpps nämligen Make Your Own Game som innehåller en serie övningar som ska lära barn hur man designar banor, skapar pussel och skriver sina egna interaktiva historier. Boken fokuserar på gratisprogrammen Twine, Puzzlescript och Scratch så allt som krävs för att följa med är en dator med internetuppkoppling.

Boken har författats av spelutvecklaren Anna Anthropy som är mest känd för att ligga bakom spelen Dys4ia, Robot Heist och Lesbian Spider Queens of Mars, men även har skrivit böckerna Rise of the Videogame Zinesters och ZZT. I ett snack med Kill Screen berättar hon att hon vad som inspirerade henne att skriva boken:

– Under hela min literära karriär har jag försökt skapa den sortens böcker som jag önskar fanns när jag var liten. Jag blir alltid lika upprymd när jag ser vad unga spelutvecklare kan producera – de har inte samma filter som vuxna – men jag är ännu mer intresserad av vad barn som har växt upp med att skapa spel kan åstadkomma när de är vuxna.

Make Your Own Games släpps i november och förbokar man nu får man dessutom 30% rabatt. Mer perfekt julklapp för en spelälskande, kreativ yngling har vi svårt att föreställa oss.

 

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts