Nu stäms Youtube-bedragarna

Nu stäms Youtube-bedragarna

Det har varit ett jäkla hallå kring den pågående Youtube-härvan den senaste veckan, och det med all rätt. Det här är nämligen viktigt.

Det började med att HonorTheCall och h3h3Productions producerade två videor som lyfte fram att Youtube-profilerna Tom “ProSyndicate” Cassell och Trevor “TmarTn” Martin är ägare till sidan csgolotto.com – en bettingsida för vapenskins i Counter-Strike: Global Offensive – som de vid flertalet tillfällen använt i sina videor, utan att berätta att de äger den. Det här kallas dold reklam och är olagligt, både i USA och i Sverige.

Det känns inte långsökt alls att föreställa sig hur de manipulerat resultaten för att kunna visa upp galna vinstsummor och därmed styra maximalt med trafik till deras sida. I förrgår lade Martin upp en ursäktsvideo (som inte var en ursäkt alls) och tog sedan ner den igen illa kvickt. Internet gjorde dock sitt jobb och laddade upp den på nytt (ni kan se den här nedan).

Det är lätt att vara upprörd över Martin och Cassell (och PsiSyndicate och JoshOG) men det är viktigt att påpeka att de bara är symtom för ett mycket större problem – Valve själva, utvecklarna av Counter-Strike: Global Offensive. Den amerikanska mjukvarjujätten stämdes redan innan den här karusellen uppdagades, av arga föräldrar som inte tycker att deras minderåriga barn ska få gambla med vapenskins eftersom de faktiskt är värda pengar.

Polygon berättar att stämningarna numera inte endast innefattar Valve, utan även Martin och Cassell. Polygon kontaktade en advokat som representerar CSGO Lotto i den stundande rättstvisten, men fick “ingen kommentar” som svar. Advokaten ämnar inte diskutera saken i det allmänna rummet, utan alla kommentarer kommer hållas till rättssalen.

Vi lär få alla anledningar att återkomma till det här ämnet i framtiden. Det är långt ifrån över.

Tmartn apology video – again lying and again deleting the video

reddit : https://www.reddit.com/user/DailyTwitch/

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts