Multiplayermodd för Just Cause 3 läggs ner

Multiplayermodd för Just Cause 3 läggs ner

För nästan exakt en vecka sedan skrev vi om framstegen hos Nanos multiplayermodd för Just Cause 3.

Samtidigt undrade vi stilla över situationen för JC3-MP, multiplayermodden som var under utveckling av samma gäng som gav oss multiplayermodden för Just Cause 2 för några år sedan. Nu har vi ett svar – utvecklingen av JC3-MP har stoppats på obestämd tid.

– Det här inlägget har varit på gång ett bra tag, skriver huvudutvecklaren Cameron Foote på projektets forum. Vi har skjutit upp det ett tag på grund av flera olika anledningar, men huvudsaken är att vi agerar rätt gentemot våra fans, både nu och i framtiden. Därför måste vi beklagligt nog utannonsera att utvecklingen av JC3-MP stoppats på obestämd tid. Vi vet att ni har väntat på nyheter det senaste året – er vilja att spela det matchas av vår vilja att skapa det – men det finns en bra anledning.

– Goda och tråkiga nyheter kommer ofta tillsammans, och det här fallet är inget undantag. För flera månader sedan kontaktades jag av Avalanche och fick ett erbjudande jag inte kunde motstå: att bli en utvecklare för Avalanche Studios i Sverige och arbeta på både nuvarande och framtida projekt.

– Som en del av Avalanche kommer jag kunna ta med många av de saker ni älskar med JC2-MP till framtida Avalanche-projekt, och nå höjder som en simpel modd aldrig skulle kunna drömma om. På grund av tidsbrist innebär det här oturligt nog att varken jag eller resten av teamet kan fortsätta utveckla JC3-MP aktivt; vi är helt enkelt för upptagna för att ha plats med det i våra liv just nu.

Foote utlovar ändå att JC2-MP kommer fortsätta buggfixas och underhållas, även om inga nya features kommer läggas till. Anställningen av Foote tyder onekligen på att Avalanche har multiplayerplaner för ett eventuellt fjärde spel i serien, men just nu är det upp till Nanos att förverkliga drömmen om multiplayer till Just Cause 3.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts