Möt Kleopatra i Civilization VI

Möt Kleopatra i Civilization VI

Det råder sannerligen ingen informationsbrist kring Civilization VI för tillfället. Drottning Viktoria leder Storbritannien, Teddy Roosevelt leder USA, och självaste Sean Bean har guidat oss igenom spelets E3-demo. Dessutom bjuder vi på sex sidor Sverigeexklusivt Civ-snask i julinumret av tidningen.

Nu har även Egypten presenterats. Det nordafrikanska riket leds av drottning Kleopatra, involverad i affärer med både Julius Caesar och hans general Marcus Antonius. Hon tros därför ha haft stort inflytande över den historiska utvecklingen i både Rom och Egypten.

Egyptens specialegenskap kallas “Iteru”, och tillåter dem att bygga både distrikt och underverk mycket snabbare om de placeras nära floder. Egypterna kan också bygga sfinxer som ger tro och kultur, och får bonusar om de placeras nära underverk. Egypten är ett underverksfokuserat rike, och speciellt kraftfullt i början av spelet. Egyptens unika enhet kallas Maryannu Chariot Archer, hästdragna bågskyttar som får bonusar i öppen terräng.

Kleoptra ger också Egypten förbättrade handlingsrutter som ger extra guld och mat, både för Egypten och handlingspartnern. Detta gör Egypten till en värdefull allierad och en viktig central politisk kraft spelet igenom.

Civilization VI släpps den 21 oktober. Här är Egyptens presentationsfilm.

CIVILIZATION VI – First Look: Egypt – International Version (With Subtitles)

Get a first look at the Egyptian civilization and its leader, Cleopatra. SUBSCRIBE for First Looks at other civilizations, leaders, features and tips from the developers of Civilization VI: http://2kgam.es/CivilizationYT

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts