Marvel lovar att fixa Ultimate Alliance – typ

Marvel lovar att fixa Ultimate Alliance – typ

Jag förstår inte hur företag tänker när de släpper trasiga versioner av spel som har flera år på nacken. Rimligen kan de inte varit omedvetna om att spelet inte är redo för primetime och det måste väl vara bättre att skjuta upp släppet i några veckor för att slippa den urusla PR och de arga konsumenter som oundvikligen följer. Marvel Games tänkte uppenbarligen annorlunda när de släppte sitt Marvel Ultimate Alliance Bundle i veckan, vilket visade sig vara det mest pinsamma Marvel släppt ifrån sig sedan The Amazing Spider-Man-filmerna.

Samlingen innefattar bägge Ultimate Alliance-spelen som släpptes 2006 och 2009 till finfina recensioner. Nyversionen har dock fått ett betydligt mer ljummet mottagande, framför allt eftersom spelen är marinerade i buggar och andra problem. VG24/7 samlade de problem som rapporterats hittills och gick så långt som att kalla det “en ny låg ribba för lata remasters” och “årets sämsta pc-portning”.

En vecka efter att man släppt spelet – som alltså säljs för $40 – har Marvel Games nu lovat att fixa problemen – till ett av spelen. I ett tweet skriver creative director Bill Rosemann att Ultimate Alliance 1 kommer att patchas, men nämner inte om eller när de kommer ordna till del två.

Jag skulle säga att det här är på tiden, men rätt tid hade rimligen varit innan man började sälja spelet för 40 dollar. Nu är frågan om utgivare någonsin att lära sig sin läxa och sluta slänga ut spel som inte är i acceptabelt skick? Med tanke på att de PR-katastroferna som mötte Arkham Knight och Assassin’s Creed Unity inte var nog är det svårt att vara optimistisk om den saken.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts