Konami + FC Barcelona = sant!

Konami + FC Barcelona = sant!

Konami är inte längre vad de en gång var. Den japanska giganten sparkade Hideo Kojima och lade ner hans skräckspel Silent Hills under fjolåret, och sedan dess tycks de mest ha varit intresserade av att reta gallfeber på Metal Gear Solid-fans genom att släppa pachinkomaskiner och marknadsföra dem med uppdaterade karaktärsmodeller från Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Men tro det eller ej, Konami gör fortfarande spel. Deras Pro Evolution Soccer-serie debuterade 2001, och var till en början ett djupare alternativ till Electronic Arts Fifa. Sedan dess har maktbalansen skiftat en aning, men PES-serien lever och frodas vidare, och nu i höst är det dags för Pro Evolution Soccer 2017. Nytt den här gången är att Konami skrivit ett treårigt kontrakt med spanska FC Barcelona, vilket ger Konami tillgång till klubbens stjärnor och exklusiva rättigheter att återskapa FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou i digital form.

Pro Evolution Soccer 2017 släpps den 20 september, exakt en vecka före tuffa konkurrenten Fifa 17. Vem tror ni tar hem guldbollen i år?

PES 2017 | FC Barcelona Trailer | PS4

One of the world’s most respected clubs, with some of the best players, teams up with KONAMI and PES. The perfect match. Check out our brand new PES 2017 trailer.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts