Keiji Okayasu åtevänder till Shenmue

Keiji Okayasu åtevänder till Shenmue

Under Sonys presskonferens på E3 2015 avslöjades en Kickstarter-kampanj för Shenmue III med pompa och ståt. Den avslutades förra sommaren och samlade in 6,33 miljoner dollar, vilket är det gällande rekordet för spelfinansiering genom Kickstarter. Sedan dess har vi inte hört särskilt mycket om spelet alls, men idag nås av en ny uppdatering där det avslöjas att Keiji Okayasu anslutit Ys Net för att börja arbeta med spelet.

Okayasu var game director för Shenmue och hade en viktig roll under merparten av utvecklingstiden för Shenmue II. Precis som tidigare kommer han arbeta rakt under Yu Suzuki under utvecklingen av Shenmue III, och i videon som medföljde Kickstater-uppdateringen berättar han om svårigheterna han stundtals ställs inför när han försöker förverkliga Suzukis högtflygande idéer.

Sega (som inte är inblandade med Shenmue III) har tidigare uttryckt intresse för att släppa de två första spelen i uppdaterade versioner, vilket nog är på sin plats för oss pc-spelare eftersom varken Shenmue eller Shenmue II någonsin släppts på vår plattform.

Shenmue III förväntas bli klart någon gång i slutet av nästa år.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts