Kan moddar matcha Skyrim Special Edition?

Kan moddar matcha Skyrim Special Edition?

Under E3 utannonserade Bethesda The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, en uppgradering av den moderna rollspelsklassikern från 2011. Men det enorma moddcommunityt som uppstått kring spelet har fått mången spelare att tvivla på värdet i en officiell uppdatering. Nu har Digital Foundry – Eurogamers teknikexperter – gjort en video där de jämför de mest omfattande grafiska moddarna med E3-trailern för Skyrim Special Edition.

När det handlar om texturer klår existerande pc-moddar Skyrim Special Edition med hästlängder. Det tre gigabyte tunga Skyrim HD: 2K Texture Pack bjuder på dramatiskt skarpare texturer, även om det bör påpekas att E3-tailern knappast är av tillräckligt hög upplösning för att göra Special Edition-texturerna rättvisa (detsamma kan för övrigt sägas om alla jämförelser). Det finns dock ett stort undantag – Skyrim HD skalar bara upp de ursprungliga snötexturerna medan Special Edition inför helt nya gnistrande effekter som vi nordbor säkerligen kommer uppskatta.

RealVision ENB samla ihop en massa roliga post processing-effekter i ett paket, och lyckas så när replikera vad vi ser i Special Edition. Den största skillnaden är det volymetriska ljuset i nyutgåvan som Digital Foundry inte riktigt lyckas återskapa. Moddscenen visar också med all önskvärd tydlighet att Bethesda kunde ha gått längre med den växtliga tätheten i Special Edition, men om ni frågar mig så förtar det faktiskt lite av Skyrims karga känsla. Däremot förhåller jag mig något tveksam till den varmare färgpaletten i Special Edition-trailern, jag tycker att de kalla färgerna i originalet verkligen gick hand i hand med miljöerna.

Dessa jämförelser är intressanta, men hyfsat betydelselösa i det långa loppet. Det viktigaste med Skyrim Special Edition är att pc-versionen tar steget över från 32 bit till 64 bit. Detta innebär att de RAM-restriktioner originalet brottades med (Skyrim tenderade att krascha när det använde mer än 3, 1 GB RAM) blir ett minne blott, och Special Edition kommer utgöra en bättre teknisk grund för alla moddar – existerande såväl som nya – att bygga vidare på. Skyrim Special Edition kommer också vara en gratis uppgradering för alla som inhandlat originalspelet plus allt dlc (och vem har lyckats undgå att plocka Skyrim Legendary Edition i varukorgen under någon av de otaliga Steam-reorna de senaste åren?) så för oss pc-spelare kan Special Edition nästan enbart medföra positiva förändringar.

Skyrim Special Edition släpps den 28 oktober. Kolla in Digital Foundrys fullständiga genomgång här nedan.

Can PC Mods Match Skyrim Special Edition?

Tom has a shot at matching the upcoming Skyrim Special Edition with PC mods.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts