Hur uttalar man egentligen Deus Ex?

Hur uttalar man egentligen Deus Ex?

Vi vet redan en hel del om Deus Ex: Mankind Divided. Kanske rentav för mycket. Vi har skrivit en stor förhandstitt, sett rejäla spelsekvenser och bekantat oss med spelläget Breach. Nu behöver till och med Square Enix pr-avdelning ta en liten paus, så istället för att göra en video om Deus Ex har de gjort en video som inte handlar Deus Ex som handlar om Deus Ex. Typ.

Videon ifråga försöker få svar på den uråldriga frågan: hur uttalar man egentligen Deus Ex? För oss svenskspråkiga känns det ju tämligen självklart, men om man vill höra främmande ord uttalas fel reser man med fördel till engelsktalande territorier. Så Square Enix stack till England, tog med en kamera, och frågade slumpmässiga människor på gatan hur man uttalar Deus Ex. När man ändå var igång spelade man också in en sketch om en språkforskare.

Deus Ex: Mankind Divided släpps den 23 augusti. Vad tycker du om den här typen av marknadsföring?

Deus Ex – What’s in a Name?

We took to the streets of London, England, to pose a question that has eluded even some of the most hardcore series fans; Just how do you pronounce Deus Ex?

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts