Heroes of the Storm-spelare riskerar fem års fängelse efter hot

Heroes of the Storm-spelare riskerar fem års fängelse efter hot

Stephen Cebula heter den 28-årige Heroes of the Storm-spelare som just nu inväntar rättegång efter att ha skickat flera hot både till andra spelare och senare även till Blizzard själva.

Cebula började med att skicka flera meddelanden till andra spelare med rasistiska påhopp och direkta hot, vilket ledde till att han blev straffad med ett så kallat “silence penalty”. När man blir tystad innebär det att somliga chatt-funktioner temporärt stängs av, vilket Cebula inte tog särskilt väl. Som svar skickade han nämligen ett meddelande till Blizzard via deras Facebook-sida där han hotar dem med att om de fortsätter tysta honom “kanske jag besöker er med en AK-47a och andra ‘kul’ verktyg”.

Blizzard kontaktade med omedelbar verkan FBI som arresterade Cebula den 12e juli och hålls utan borgen i väntan på rättegång. FBI bedömer att han lider av allvarliga psykiska problem och så sent som mars förra året togs in för psykiatrisk utvärdering efter att han sagt sig planera ett mord. I förhör ska han även ha erkänt att han haft sexuella fantasier om att våldta en 5-årig släkting.

Om Cebula döms riskerar han fem års fängelse och $250,000 i skadestånd.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts