Här är Japan i Civilization VI

Här är Japan i Civilization VI

Ny nyhetsvecka innebär en ny presentationsvideo av en civilisation i Civilization VI. Vi vet redan att Kleopatra leder Egypten, drottning Viktoria leder Storbritannien och att Teddy Roosevelt leder USA. Nu får de sällskap av Hōjō Tokimune, en av de mest transformativa ledarna i Japans historia.

Mellan 1268 och 1284 slog han tillbaka den mongoliska invasionen och spred zenbuddhismen i Japan, vilket så småningom gav upphov till bushidō, samurajernas hederskodex som prioriterade lojalitet mot länsherren och en stoisk hållning mot alla livets vedermödor. I Civilization VI förlorar samurajerna ingen styrka under stridens gång, och kan därför slåss på toppen av sin förmåga ända till slutet.

Japans specialegenskap kallas Meijirestaurationen.  I verkligheten var Meijirestaurationen en serie händelser i Japans historia mellan 1866 och 1869 som förändrade rikets politiska och sociala struktur. I spelet innebär det att Japan kan skapa kraftfulla och kompakta städer, med distrikt som får bonusar om de placeras bredvid varandra.

Hōjōs trupper kan använda specialegenskapen “divine wind” som ger landbaserade enheter bonusar om de slåss nära kusten, och sjöbaserade enheter bonusar om de placeras i grunt vatten. Japan är en stark havsnation och lämpar sig för de spelare som vill expandera sitt rike genom att ta över och försvara småöar.

Civilization VI släpps den 21 oktober. Om du vill veta mer om spelet rekommenderar vi den sex sidor långa och Sverigeexlusiva föritten i julinumret av PC Gamer. Här är Japans presentationsfilm.

 

CIVILIZATION VI – First Look: Japan – International Version (With Subtitles)

Get a first look at the Japanese civilization and its leader, Hojo Tokimune. SUBSCRIBE for First Looks at other civilizations, leaders, features and tips from the developers of Civilization VI: http://2kgam.es/CivilizationYT

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts