Första trailern från The Silver Case

Första trailern från The Silver Case

Goichi Suda är en av de mer egensinniga kreatörerna i dagens spelbransch. Han har först och främst hållit till på konsol och utvecklat klassiker som Flower, Sun and Rain, Killer 7 och No More Heroes, men på pc-sidan är han också känd för actionspelet Killer is Dead och schmupet Sine Mora. En av hans allra tidigaste skapelser – Playstation-spelet The Silver Case från 1999 – har hittills endast funnits tillgängligt på japanska, men släpps nu äntligen i en engelsk version. Till pc dessutom!

The Silver Case HD Remaster utvecklas av Sudas studio Grasshopper, och ni kan kolla in den allra första trailern här nedan. Spelet är en blandning av peka-och-klicka-äventyr i förstaperson och visuell roman. Spelaren tar rollen som en kriminalpolis hos High-degree Murder Division (HMD) och ska utreda ett mord som bär stora likheter med den välkände mördaren Kamui Ueharas tillvägagångssätt. För 20 år sedan mördade Uehara en lång rad politiska figurer, ett fall som senare fick namnet “Silver Case”.

The Silver Case HD Remaster släpps någon gång under hösten, och här är spelets Steam-sida.

The Silver Case PV

Coming Soon to… Playism: http://playism-games.com/game/285/the-silver-case and Steam: http://store.steampowered.com/app/476650 “The Silver Case” was the debut game from developer SUDA51, who has worked on “Flower, Sun and Rain”, “Killer 7”, the “No More Heroes” series, “Lollipop Chainsaw” and currently “LET IT DIE”.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts