Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided

Spelat

Vi utforskar Prag, Deus Ex imponerande nya stadsnav.

Adam Jensen vaknar i sin lägenhet och drar av sig täcket med de mekaniska armarna han aldrig bett om. Efter händelserna i Human Revolution har han flyttat till Prag, men känslan för heminredning har inte blivit sämre för det. Han stiger upp ur sin utsmyckade antika säng och ber en osynlig dator att dra upp persiennerna. De glider isär på kommando och det bleka morgonljuset faller in i, skingrar dunklet och visar upp den tjeckiska huvudstadens gamla skiffertak som fortsätter långt bort i fjärran.

Det här är ett av de nya stadsnaven i Mankind Divided, en enorm yta full med uppdrag, människor, butiker, hemligheter och lufttrummor. Massor av lufttrummor. Till skillnad från de båda mörka, dystopiska städerna vi besökte i föregående spel känns Prag först väldigt likt staden som ligger där idag. Men när Jensen promenerar längs gatorna ser jag hologramskyltar och moderna, brutalistiska byggnader mitt i den gamla arkitekturen som påminner mig om att vi är i framtiden. Och jag kan inte låta bli att tänka på Jensens metallproteser när jag ser den märkliga sammansmältningen av gammalt och nytt. Det är en augmenterad stad på samma sätt som han är en augmenterad människa.

Utvecklare

Eidos Montreal

Utgivare

Square Enix

Webb

deusex.com

Release

23 augusti

PCG294.pre_deusex.g5 1b59e15ff1804caea7be82fc2c487e01

Tjeckien står i centrum för de växande anti-augmenteringsprotester som sprider sig över världen. Startskottet var en händelse där folk med augmenteringar blev galna och femtio miljoner människor dog. Allt det här förklaras i Human Revolution – och det är alldeles för krångligt att gå in på här – men för människorna som lever i den här världen spelar inte förklaringen någon roll. Det hände, det var förödande, och nu ser man med fruktan och misstro på alla med augmenteringar.

Jag får ett smakprov på det när Jensen fastnar i en avspärrning med beväpnade vakter som noga övervakar två köer: en för så kallade ”naturals” och en för dem med augmenteringar. En av vakterna kräver att få se en parodiskt lång lista med olika dokument innan hon kan låta Jensen passera. Den spända atmosfären av misstänksamhet är helt ny för spelet. Jensen är en outsider här på mer än ett sätt, oförmögen att röra sig fritt, uppmärksammad vart han än går. Vakten ögnar igenom hans papper och viftar slött förbi honom med en ogillande min.

Pages: 1 2 3

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts