Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided

Röra runt

Koller ser ut som en forskare korsad med rebellisk tonåring. Hans vita laboratorierock är täckt av nitar och punkmärken. Han har svart taggigt hår och mörk ögonskugga, och två egna omaka mekaniska armar. Hundratals fler augmenterade kroppsdelar hänger i taket, gamla och rostiga. Reservdelar, eller kanske föråldrade modeller. Det är en imponerande stökig miljö, något som är en viktig del av spelets visuella stil. Det är en stökig, smutsig, inbodd värld, och detaljrikedomen hos modeller och texturer är ett stort kliv upp från Human Revolution. Men det är fortfarande helt tydligt Deus Ex, och det målar upp en stilren framtidsvision med säker känsla för detaljer. Från klädsel till skräpet på gatan – allt är övertygande och genomtänkt.

PCG294.pre_deusex.g8 1b32a95dc5d345dfa1f8ceeaab2d973a

Och där slutar demonstrationen. Eidos Montreal försäkrar mig om att det finns mycket mer att se i Prag, och jag kan knappt vänta på att få tillbringa fler timmar med att utforska vartenda skrymsle. Och det är bara ett av stadsnaven som kommer att ingå i det färdiga spelet. Detroit och Hengsha var stämningsfulla och kul att utforska, men de var lite för små för att skapa illusionen av vidsträckta futuristiska metropoler. Prag känns mycket större och mer levande, med fler människor och öppna platser. Det är också den första Deus Ex-staden vi har fått se i dagsljus, men det har inte tappat känslan för det. Det här är fortfarande det kärva samhället på randen till kollaps. Den mörka, trasiga världen i det ursprungliga Deus Ex känns mycket närmare än i Human Revolution, och gästspelet av det skumma företaget Versalife pekar på ytterligare kopplingar till JC Dentons historia. Kanske får vi se eller använda tidiga nanoaugmenteringar, tekniken som Denton använder sig av och som i Deus Ex universum småningom ersätter den mekaniska typen.

Men det fanns mer att se. Eidos Montreal visade upp ett nytt spelläge, breach, som enligt dem själva tar striden från huvudspelet och ger det ”en arkadknorr”. Det är en serie snabba utmaningar där man ska undvika vakter och återskapa data från servrar i en flummig virtuell värld uppbyggd av trianglar. Ja, de har tagit sin kärlek till trianglar till nästa nivå och gjort en hel värld av dem. Breach har också ett uppgraderingssystem där man kan låsa upp modifieringar som öppnar sig som frestande Hearthstone-förpackningar och gör det enklare att stjäla data. Jag vet inte om det kommer att vara mikrotransaktioner inblandade, men det verkar troligt. Breach är dock valfritt och helt separat från huvudhandlingen. Jag är inte säker på vad man ska tycka om det än, och fick inte mycket hum om hur progressionen fungerar, men det är ändå intressant.

PCG294.pre_deusex.g9 49ee8bdf3a884048bbd2fc1f31c08da9

Av vad jag har sett hittills känns inte Mankind Divided som något stort avsteg från Human Revolution. Det är mer en uppdatering än något nytt och spännande. Men det är inte så förvånande med tanke på framgångarna hos både publik och kritiker för det förra spelet. De kan inte frångå den mallen alltför mycket. Förstapersonsstriderna är märkbart bättre och städerna rikare och mer trovärdiga, men det är förbättringarna av den förgrenande handlingen – som jag inte fick någon uppfattning om i den här demonstrationen – som jag är mest nyfiken på. Förhoppningsvis kommer slutet här att hänga på mer än vilken av tre knappar man trycker på. Beslut och konsekvenser är en stor del av Deus Ex, och jag hoppas att teamet på Eidos Montreal har förbättrat det lika mycket som stadsmiljöerna.

Andy Kelly

Pages: 1 2 3

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts