Dear Esther sätts upp som liveshow i London

Dear Esther sätts upp som liveshow i London

Dear Esther var spelet som satte de engelska utvecklarna The Chinese Room på kartan. När spelet först släpptes som en experimentell Half-Life 2-mod 2008 fick det genast uppmärksamhet för sitt poetiska berättande och de vackra miljöerna, och när en fullskalig remake släpptes fyra år senare blev det ännu mer uppmärksammat och hyllat.

I år kommer spelet återigen uppgraderas när det släpps till Playstation 4 och Xbox One, vilket firas genom att utvecklarna sätter upp spelet som en live-föreställning. Eventet kommer ske den 14e oktober på The Barbican i London och kommer bestå av att Dan Pinchbeck från The Chinese Room spelar igenom det drygt två timmar långa äventyret live inför publik. Detta ackompanjeras både av ett liveframförande av soundtracket komponerat av Jessica Curry, samt av Nigel Carrington som repriserar sin roll som spelets berättarröst.

En slags korsbefruktning av Let’s Play och finkultur, med andra ord. Eftersom Dear Esther var ett av första spelen som stämplades med den något nedlåtande beskrivningen “walking simulator” känns det spontant som ett perfekt spel att avnjutas på det här sättet. Biljetter finns att köpa nu för £22.50 (drygt 255 kronor).

Vilka andra spel skulle ni vilja se framföras live på det här sättet?

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts